Fiksni tečaj

Fiksni tečaj: 1 EUR = 7,53450 HRK

Cijevni vakumski solarni kolektor CVSKC-10

Solarno tržište zahtijeva tehnologiju s visokom učinkovitošću i kod manje povoljnih uvjeta te je zbog toga konstruiran cijevni vakumski kolektor. Cijevni vakumski kolektori serije CVSKC-10 pokazuju svoju snagu najviše tamo gdje pločasti kolektori gube svoju učinkovitost - kod smanjenog zračenja odnosno kod velikih temperaturnih razlika. Cijevi kolektora vakumirane su čime se sprečava gubitak energije, a ispod cijevi su postavljena reflektirajuća parabolna ogledala koja usmjeravaju zračenje na cijelu površinu apsorbera čime se povećava učinkovitost kolektora.

 

Prednosti cijevnog vakumskog kolektora CVSKC-10:

  • Visokoučinski cijevni vakumski kolektor sa 10 cijevi.
  • Max. temperatura mirovanja kolektora je 286 °C.
  • Ispod svake vakumske cijevi nalazi se reflektirajuće parabolno ogledalo koje omogućuje korištenje cijele cijevne odn. apsorberske površine što naročito dolazi do izražaja u prijelaznim razdobljima kod malih kutova upada sunčeva zračenja.
  • Montaža je olakšana zbog već ugrađenog okvira na samom kolektoru.
  • Kolektor se montira na kosi krov ili na samostojeći stalak.
  • Ugradnjom kolektora u sustave zagrijavanja potrošne tople vode, vode za bazene i sustave centralnog grijanja štedi se gorivo za konvencionalne izvore energije te se time ujedno i manje zagađuje okolina.

 

Spremnik Broj kolektora Broj osoba
STEB 200 1-2 1-3
STEB 300 2-3 3-6
STEB 600 4-6 6-12

Ova tablica je informativna. Točan broj kolektora određuje se prema mjestu ugradnje (kontinentalni ili priobalni dio), veličini bojlera te broju osoba.


Kolektor ima 2 priključka na gornjoj strani što olakšava montažu (spajanje kolektora ermeto-spojnicama). Izlaz iz kolektora prema spremniku je uvijek na strani sonde za temperaturni osjetnik. Reflektirajuća ogledala ispod cijevi kolektora ne treba posebno čistiti (nagib kolektora mora biti veći od 20° za efekt samočišćenja na kiši).

Kolektori se mogu montirati na kosi krov (montažni set za kosi krov za 1, 2 ili 3 kolektora) te na ravni krov pod kutem od 45° (montažni set za ravni krov za 1, 2 ili 3 kolektora). Nagibi kolektora između 0° i 45° rješavaju se prilagođavanjem montažnog seta za ravni krov.

U seriju se spaja max. 8 kolektora. Za veće kolektorske sustave spajanje se vrši paralelno više serija po 8 kolektora.

 

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i saznajte sve o najnovijim ponudama ili savjetima korištenja naših proizvoda i usluga. Dovoljan je jedan klik do svježih mjesečnih informacija o akcijama i novostima.
Zaštita podataka
Suglasan/suglasna sam da su svi moji dani osobni podaci, dani u svrhu pravovremenog i sveobuhvatnog primanja podataka vezanih za teme objavljene na http://elvomat-trgovina.hr stranicama te se mogu samo u tu svrhu prikupljati i dalje obrađivati i koristiti, sve sukladno važećim odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.

Bottom - O nama

Obrt ELVOMAT trgovina i graditeljstvo, Odra 117, 44000 Sisak, osnovan je 03.09.1990. godine kao mala trgovina elektromaterijala u prodajnom prostoru od 25 m2. Bio je to prvi prodajni prostor takve vrste u Sisku i okolici. Tijekom vremena širimo svoju ponudu na vodovodni materijal, opremu za centralno grijanje, te znatno proširujemo ponudu elektromaterijala.

Opširnije